Barcelona

La tuneladora que perforarà el subsòl de Barcelona perquè passi l'AVE comença a treballar

La tuneladora Barcino, que ha de perforar bona part del centre de Barcelona per construir el túnel de l'AVE, s'ha posat aquest divendres a la tarda en funcionament. La tuneladora, que fa 100 metres de llargada i pesa 2.300 tones, ha de foradar gairebé tot el traçat que connecta les estacions de la Sagrera i de Sants. La perforació del polèmic túnel comença amb l'oposició d'una part dels ciutadans, que tenen previst manifestar-te amb motiu de l'inici de les obres, i del Patronat de la Sagrada Família.

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, i el president de la Generalitat, José Montilla, han estat els encarregats de posar en marxa la tuneladora Barcino, que ha començat a treballar a la confluència dels carrers de Biscaia i de Mallorca. A partir d'aquí continuarà pel carrer de Mallorca, l'avinguda Diagonal i el carrer de Provença fins a arribar a tocar de la presó Model. Des d'aquí fins a Sants, el traçat es construirà a cel obert. Durant el recorregut, la tuneladora farà diverses aturades per fer feines de manteniment.

El túnel passarà a tocar de la Sagrada Família. La perforació té l'oposició del Patronat del Temple, que ha presentat un parell de recursos per intentar modificar el traçat, però fins ara no se n'ha sortit. Tampoc els veïns veuen amb bons ulls la construcció del túnel i ja han anunciat una protesta coincidint amb l'acte d'inici dels treballs aquesta tarda.

Mentrestant, també s'han començat a fer prospeccions al costat de la Pedrera per comprovar si el túnel pot afectar-ne l'estructura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut