París

Sarkozy anuncia una llei per prohibir el burca a França

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha anunciat la presentació d'una llei per prohibir el vel islàmic a França, un peça que és "contrària a la dignitat de la dona". Fins ara, Sarkozy s'havia mostrat en contra del burca, del qual va dir que "no és benvingut a França", però no havia apostat clarament per prohibir per llei. El president havia assegurat que esperaria les conclusions de la comissió parlamentària formada per estudiar la qüestió del vel integral abans d'expressar la seva opinió. Els diputats es van pronunciar a favor de prohibir la peça per llei en els serveis públics.

Actualitzat
"El vel integral és contrari a la dignitat de la dona. La meva resposta és la prohibició del vel integral. El govern presentarà un projecte llei de prohibició d'acord amb els principis generals del nostre dret", ha dit Sarkozy en una declaració televisada després el Consell de Ministres. 

La prohibició legal del burca no compta amb el suport de tots els diputats de la majoria parlamentària ni de l'oposició. Molts d'ells pensen que el burca és minoritari al país i que no cal una llei per prohibir-lo. A més, consideren que no es pot impedir que una dona es vesteixi com vulgui.
Anar al contingut