janquim

Un web aconsella els menors catalans sobre seguretat a internet

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, una fundació pública orientada a la prevenció i la reacció davant d'incidències a internet, ha llançat una campanya adreçada als menors d'edat amb el lema "A internet, posa-hi seny".

Actualitzat
El web d'aquesta campanya combina consells redactats en un llenguatge informatiu més propi dels adults amb materials com el vídeo, amb personatges de la mateixa edat que el públic al qual s'adrecen els missatges. Són en Cesc i  la Cati (uns noms que provenen del nom de la mateixa fundació, el "Cesicat") i parlen de tu a tu als seus interlocutors per oferir-los recomanacions a l'hora d'accedir a la xarxa i navegar-hi.

Així, un glossari adverteix del significat i els riscos de termes com "ciberbullying" (assetjaments), "sexting" (tramesa de continguts sexuals), "grooming" (assetjament sexual a menors via internet), o les xarxes P2P (de les quals s'indica que són legals i eficaces).

En l'apartat de "trucs", es recomana disposar d'una contrasenya segura i es proposen maneres de controlar l'activitat a les xarxes socials, amb una gestió acurada de la privacitat.

La campanya del Ces també té presència al Facebook i té el suport de PuntTIC, un espai, també d'iniciativa pública, dedicat a la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Anar al contingut