Barcelona

Restablert de manera parcial el pas de trens a la línia R4 entre Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès

Restablerta de manera parcial la circulació de la línia R4 sud entre Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès. S'ha habilitat una de les vies, fet que ha permès als trens tornar a circular, segons ha informat Adif. Malgrat això, s'arrosseguen retards en els combois amb origen i destí a Sant Vicenç de Calders. La caiguda d'un mur a la Granada ha fet caure un pal elèctric que alimentava la catenària. La falta de subministrament ha provocat que més d'un centenar de viatgers quedessin atrapats en dos combois. No se'ls ha pogut rescatar fins una hora i mitja més tard. El tram afectat, entre Sant Sadurní i Vilafranca del Penedès, s'ha cobert amb un servei alternatiu d'autobusos.

Actualitzat
La incidència ha tingut lloc poc abans de tres quarts de vuit del matí. Renfe ha informat que s'ha produït per l'enfonsament d'un mur al municipi de la Granada que, al seu torn, ha fet caure un pal elèctric que alimentava la catenària. Això, segons la companyia, ha provocat danys considerables al sistema d'electrificació i ha deixat sense subministrament el tram de la línia R4 entre Sant Sadurní i Vilafranca del Penedès.

El servei de trens s'ha pogut restablir parcialment per una única via cap a les tres de la tarda, però s'arrosseguen retards en els combois amb origen i destí a Sant Vicenç de Calders. Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha cobert el tram afectat amb un servei alternatiu que ha comptat amb 15 autobusos.

La manca d'electricitat ha deixat atrapats més d'un centenar de viatgers en dos trens, l'un entre la Granada i Sant Sadurní d'Anoia i l'altre entre Santa Margarida i Vilafranca. S'ha activat el protocol d'actuació en casos d'emergència i s'ha aconseguit rescatar els passatgers una hora i mitja més tard.

Aquesta no ha estat l'única incidència aquest dilluns als trens de Rodalies. Segons s'informa al web de Rodalies, una incidència que hi ha hagut a primera hora del matí al sistema d'electrificació entre Cornellà i Castellbisbal ha provocat retards d'uns 25 minuts a la línia 4 sud i a la 7.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut