Barcelona

Catalunya inaugura el primer Memorial Democràtic de l'Estat per recordar el dolor de la Guerra Civil

Catalunya ha obert el primer Memorial Democràtic de l'Estat, amb seu a Barcelona. Els més de 800 metres quadrats oberts al públic de l'espai, destinats a exposicions i activitats, han de recordar el patiment i el dolor de la Guerra Civil i les seves conseqüències. El Memorial també ha de contribuir a la construcció de la democràcia.

Actualitzat
La seu de l'Espai Memorial Democràtic és un homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i el primer que s'inaugura a Espanya, precisament coincidint amb el 30 aniversari de les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. El Memorial ha estat inaugurat pel president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura. Montilla ha remarcat que "és un deure ètic i cívic fer present la memòria" i ha insistit, com a resposta a les veus crítiques amb el centre, que "reconciliació no ha de ser confosa amb oblit".

La primera planta del Memorial compta amb un espai expositiu de 800 metres quadrats, que es completarà en els pròxims mesos fins als 2.500. El centre aglutina la xarxa d'espais de la memòria que ja existeixen a Catalunya i també donarà informació sobre altres espais de memòria històrica europeus relacionats amb els exiliats de la Guerra Civil o els combatents republicans que van lluitar a França i, en molts casos, van ser detinguts en camps de concentració alemanys.

Joan Saura també ha marcat un altre repte a aconseguir des del Memorial en les pròximes setmanes: aconseguir la nul·litat del judici i la condemna del president de la Generalitat republicana, Lluís Companys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut