Nigèria / Líbia

Gaddafi aconsella dividir Nigèria per evitar més matances entre musulmans i cristians

El màxim dirigent libi, Moammar al-Gaddafi, recomana que Nigèria es parteixi en dos estats per evitar que continuï la violència entre les comunitats musulmanes i cristianes. El govern nigerià s'ha mostrat molt disgustat amb el suggeriment del país veí i ha cridat a consultes el seu ambaixador a Líbia, Alhaji Isa Aliyu Mohamed.

Actualitzat
En un comunitat difós als mitjans nigerians, el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers nigerià, Ozo Onwobu, demostra la insatisfacció del govern davant la recomanació de Gaddafi de dividir el país en un estat cristià i un de musulmà. La proposta del líder libi vol evitar que continuïn les matances entre les dues comunitats que aquest mes s'han produït a la ciutat de Jos, al centre del país, on han mort més de 500 persones.

Les declaracions de Gaddafi han encès les crítiques a Nigèria, on el president del Senat, David Mark, ha titllat el líder libi de "boig". A Nigèria, la comunitat cristiana, agricultors del sud, i la musulmana, nòmades del nord, es divideixen el país en dues meitats pràcticament de la mateixa mida. Des del final de la dictadura, el 1999, el conflicte ha deixat més de 13.000 víctimes mortals. Els experts creuen que les matances responen més a una lluita pel territori que no a un conflicte entre religions.
Anar al contingut