Sevilla

El Consell de Ministres aprova la llei d'economia sostenible per canviar el totxo per la innovació

El Consell de Ministres, que s'ha fet a Sevilla, ha aprovat el projecte de llei d'economia sostenible, que busca canviar de model econòmic. A deu anys vista, es planteja abandonar la dependència excessiva de la construcció i donar més impuls a la innovació, la feina de qualitat i els aspectes mediambientals. Es tracta d'una de les propostes més ambicioses per fer front a la crisi econòmica actual. Zapatero ha traslladat tots els seus ministres a Sevilla, on es va aprovar la primera llei per reduir l'atur, per potenciar-ne el caràcter simbòlic.

Actualitzat
Zapatero ha dit que l'objectiu de la llei és crear un nou model productiu amb la intenció que la sortida de la crisi es faci amb una economia més sostenible. El president espanyol ha dit que es tracta de deixar de dependre de la construcció.

Al web que el govern va obrir sobre aquest projecte s'hi pot trobar informació sobre l'acció contra la crisi i també és possible descarregar-se l'arxiu amb el text sencer de l'avantprojecte.

"En el futur no podrem dependre tant de la construcció
de nous habitatges per mantenir el ritme de creixement i d'ocupació, ni de la construcció de nous habitatges ni de l'ocupació del sòl, i molt menys encara de l'especulació urbanística", ha dit el president del govern espanyol.

El pla preveu la inversió de 20.000 milions d'euros en un any.

D'altra banda, Zapatero ha dit que enviarà un nou document la setmana que ve per intentar fer un decret llei consensuat amb mesures per sortir de la crisi.

Ajudes pels danys del temporal

El govern espanyol ha aprovat avui un paquet d'ajudes per fer front als danys causats pels últims temporals. El Consell de Ministres hi ha destinat 456 milions d'euros. Aniran, en gran part, a Andalusia.

Aquest és el tercer Consell de Ministres que se celebra en aquesta legislatura fora de Madrid, on, per cert, és Sant Josep i és festiu. El president Zapatero va prometre que el nou model de creixement que volia impulsar el govern arrencaria des d'Andalusia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut