Palma

Munar paga la fiança de 350.000 euros per evitar la presó

L'expresidenta d'Unió Mallorquina i del Parlament balear, Maria Antònia Munar, ha pagat els 350.000 euros de fiança que li havia fixat el jutge per evitar entrar a la presó provisional pel "cas Maquillatge". L'advocat de Munar ha informat que la seva clienta ja ha lliurat la fiança, però que pensa recórrer l'auto judicial pel qual se li va imposar aquesta quantitat i també la fiança per responsabilitat civil de 2,6 milions d'euros que ha de pagar si no vol que li embarguin els béns.

Actualitzat
El termini que el jutge havia donat a Munar perquè pagués les dues fiances s'acaba a les dues del migdia d'aquest divendres. L'expresidenta del Consell Balear ja ha pagat 350.000 euros per evitar entrar a la presó, però si no abona la quantitat de 2,6 milions d'euros per la fiança per responsabilitat civil li embargaran tots els béns. 

El magistrat considera que hi ha indicis suficients que relacionen l'expresidenta també del Consell de Mallorca amb la trama que investiga l'anomenat "cas Maquillatge", el presumpte finançament amb fons públics d'Unió Mallorquina a través de subvencions a productores de televisió afins al partit.

Dels nombrosos casos de corrupció que han esquitxat les illes darrerament en va parlar, aquest dijous des de Palma, el ministre de Justícia. Francisco Caamaño va advertir que la reforma del Codi Penal ha d'endurir les mesures per castigar aquests delictes. Caamaño creu que la llei ha de ser severa i que tots els casos de corrupció haurien de comportar penes de presó. El ministre de Justícia ha deixat la porta oberta a incrementar el nombre de fiscals anticorrupció a les Balears.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut