Girona

Restablert el servei elèctric a tot Girona, 11 dies després de la nevada

A les quatre de la tarda d'aquest dijous han recuperat el subministrament elèctric els abonats de les comarques gironines que estaven a les fosques des de la nevada del 8 de març. Han estat, per tant, onze dies sense aquest servei bàsic. El tall va afectar inicialment 220.000 abonats, que van anar recuperant el corrent de manera gradual. Molts van haver d'aguantar tres o quatre dies sense poder escalfar aigua, ni menjar, ni la casa, enmig d'un fred rigorós.

Actualitzat
La falta de subministrament ha provocat la indignació de ciutadans i comerciants i també dels alcaldes dels municipis afectats, que han firmat un manifest per exigir un servei de qualitat en una zona que, en gran part, depèn del turisme.

A més, hi hagut polèmica interna al govern i amb Endesa pel tall elèctric. La companyia ha negat que faci servir material en desús a Catalunya i el Departament d'Economia ha assegurat que la instal·lació ha passat les revisions pertinents, en contra del que va afirmar el secretari general d'Interior, Joan Boada.

Precisament, aquest dijous el director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, ha desvelat que la conselleria ha enviat una carta a Boada instant-lo a presentar "informació fonamentada" sobre l'estat de les infraestructures elèctriques per afegir-la als expedients informatius oberts per l'apagada.

Maure ha revelat dades d'Economia segons les quals l'any 2008 la conselleria va revisar 5.000 punts de la xarxa elèctrica i que hi va trobar més de 900 deficiències greus, 700 de les quals ja estan arreglades. Maure ha remarcat que en cap cas es tracta de desperfectes que puguin comprometre la seguretat o el funcionament de les línies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut