Londres

Reconeguda legalment per primera vegada una persona de gènere neutre

Per primera vegada les autoritats d'un país han reconegut legalment una persona sense gènere definit. Norrie May-Welby va néixer com a home fa 48 anys al Regne Unit, als 28 anys es va fer un canvi de sexe per ser dona, però tampoc se sentia d'aquest sexe. Els metges no han estat capaços de definir-ne el sexe i ara ha aconseguit que se li reconegui el gènere neutre.

Actualitzat
Arran de la decisió, segons informa el diari "The Daily Telegraph", la partida de naixement de Norrie May-Welby s'ha modificat i ara hi apareix "sense classificació de gènere", i és que May-Welby assegura que "els conceptes d'home o dona no se m'ajusten". És per això que va considerar que "la solució més simple era no tenir identificació de gènere".

Al seu blog, Norrie May-Welby explica com ha passat aquests anys fins que ha arribat a ser la primera persona sense sexe. "Una vegada vaig ser un noi, abans de ser castrat químicament i psicològicament i de convertir el meu penis en una vagina. Vaig prendre hormones durant 20 anys, però vaig decidir deixar el meu cervell i el meu cos com eren naturalment, sense dependre d'hormones i d'implants de plàstic, feliç de ser androgin i de ser vist com a tal."

La seva lluita per aconseguir no tenir especificació de gènere al seu document d'identitat ha tingut molts suports. Al Facebook, el seu perfil suma més de 750 amics, que li han transmès felicitacions per ser la primera persona al món considerada sense sexe. Norrie May-Welby diu al seu mur que li sembla divertit l'obsessió dels mitjans per preguntar-li a quin lavabo va.



Anar al contingut