Barcelona

Els sindicats denuncien l'eliminació d'una vintena de grups de Batxillerat en centres d'una sola línia de Barcelona

El Departament d'Educació suprimirà el curs que ve l'oferta de Batxillerat de 13 instituts públics, una xifra que, segons els sindicats, és superior perquè també afecta l'oferta de cicles formatius i Secundària obligatòria. Els sindicats del sector de l'ensenyament han denunciat que la Generalitat ha tancat una vintena de grups de Batxillerat en centres d'una única línia de Barcelona. La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha explicat en roda de premsa que la xifra augmentarà i que deixa barris i municipis sense aquest ensenyament postobligatori.

Actualitzat
Segons USTEC-STEs, es tracta de més d'una vintena de grups ubicats en barris econòmicament desafavorits, i han atribuït el tancament d'aquests centres a una política "contra l'escola pública" per part del Departament i que donarà lloc a un ensenyament "classista" i a l'estimulació de guetos, ja que l'absència d'oferta pública en aquestes zones portarà els alumnes "que puguin pagar-ho" a la concertada.

Cañadell ha acusat Educació de "derivar" els alumnes dels instituts que tanquen cap a les concertades i de "desmembrar" el sistema. Alguns centres afectats a Barcelona són l'IES Miquel Tarradell i el Milà i Fontanals, al Raval; l'IES Besòs, a Diagonal Mar; l'IES Rambla Prim, al Poblenou, i l'IES Guineueta, a Nou Barris.

El portaveu del sindicat ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha afegit que es dóna una situació especialment greu a les zones rurals, que poden quedar-se sense cap institut de Batxillerat a "30 quilòmetres a la rodona". Els sindicats han equiparat aquesta situació al Batxillerat nocturn, "que Maragall ja ha liquidat".

Vaga el 17 de març

Els sindicats han reafirmat la seva convocatòria de vaga per al 17 de març, per a la qual s'han decretat uns serveis mínims de 25% de la plantilla en l'ensenyament 0-3; un professor per cada quatre grups i un membre de l'equip directiu a Infantil i Primària, i un membre de l'equip directiu en Secundària.
Anar al contingut