Barcelona

Maragall acusa els mestres de falta de responsabilitat perquè la vaga afecta un servei bàsic com és l'educació

El conseller Ernest Maragall ha acusat els mestres d'actuar amb falta de responsabilitat, perquè la vaga convocada per demà afecta un servei bàsic com és l'educació. En declaracions a "Els matins" de TV3, el conseller d'Educació ha demanat als mestres que desconvoquin la vaga i que no confonguin la funció pública amb el servei públic que és el servei d'educació d'un país. Maragall també ha respost a les crítiques per la supressió del Batxillerat en 13 instituts el curs vinent al·legant que es fa perquè en aquests centres encara hi ha una disminució d'alumnes en aquests cursos.

Actualitzat
El conseller Maragall ha demanat als sindicats "que desconvoquin la vaga perquè no està justificada ni laboralment ni professionalment" i perquè "no estem en moments que permetin que un servei públic com l'educació interrompi el seu servei".

"Una vaga que és un dret, però si afecta un servei tan bàsic com és el servei de l'educació d'un país s'hauria d'usar amb un altíssim grau de responsabilitat, cosa que ara mateix em costa d'identificar", ha apuntat Maragall en declaracions a "Els matins" de TV3.

Maragall ha acusat els mestres de tirar endavant una vaga que és "més de caràcter polític i estratègic que no pas professional" i que "malmet un servei públic". I ha conclòs que encara que la vaga és un dret legítim, els mestres "haurien de tenir en compte l'interès general, els alumes, els pares i seguir parlant com estaven fent abans que s'interrompessin les converses".

Davant la convocatòria d'una jornada de vaga demà a l'escola pública convocada per tots els sindicats, el conseller d'Educació ha demanat "als pares que portin els nens a l'escola perquè amb molta probabilitat hi haurà normalitat" i perquè en tot cas "hi haurà uns serveis mínims que garanteixen la deguda atenció als seus fills".

El conseller d'Educació també s'ha referit a la possibilitat que el Departament d'Educació podria suprimir el Batxillerat en 13 instituts el curs vinent. Maragall ha dit que "tancarem el Batxillerat en algun institut perquè encara estem en disminució d'alumnes en aquests cursos".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut