Barcelona

Vallvidrera dóna un "sí" simbòlic a independitzar-se de Barcelona en referèndum

Els veïns de Vallvidrera han votat aquest dissabte en referèndum la possibilitat de segregar-se del municipi de Barcelona. En la iniciativa, no vinculant, hi han participat 864 dels 4.500 veïns de més de 16 anys que tenien dret a votar, els quals s'han decantat pel "sí" en un 98,5%. La pregunta que havien de respondre era si un "govern des de la muntanya" milloraria la gestió i els serveis dels veïns del barri, ubicat enmig de la serra de Collserola. A la urna també hi havia deu vots negatius.

Actualitzat
La consulta l'ha convocada una plataforma veïnal i el que busca és fer un toc d'atenció al districte. Denuncien que l'Ajuntament de Barcelona no escolta les seves necessitats i executa projectes en contra de la voluntat dels veïns. Pel president de la plataforma, Francesc Cumulada, un exemple d'això és que el 40% dels carrers encara no estan asfaltats, mentre que el consistori s'ha gastat milers d'euros en un camp de futbol que, asseguren, ningú havia demanat.

Aparcar a la plaça de Vallvidrera és gairebé impossible i, sovint, el trànsit hi queda col·lapsat. Molts carrers d'aquest barri de muntanya de Barcelona no estan asfaltats i amb la pluja són gairebé intransitables.

Són alguns dels problemes que han portat els veïns del barri a fer el referèndum, en què es plantegen de manera simbòlica independitzar-se del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Antigament Vallvidrera, abans d'annexionar-se a Sarrià, tenia Ajuntament recorda Pepita Barceló, i demana recuperar-lo per "poder decidir nosaltres sobre els nostres problemes."

Margarita Garcia, una altra veïna del barri, reclama "piscines i tot això que ens falta, carrers per asfaltar, escales mecàniques, coses que han aconseguit altres barris, altres barris que tenen muntanya, i nosaltres no". "Estem a la cua de tot", es lamenta en el moment d'anar a votar.

Els veïns del Tibidabo, Mas Auró, El Rectoret, Can Castellví, Les Planes, Peu del Funicular i Mas Guimbau amb dret a vot han pogut acudir a les urnes de 10 del matí a 3 de la tarda, moment en què ha començat per una banda una gran botifarrada popular i, per altra, el recompte de vots.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut