Barcelona

Els afectats per la nevada ja poden presentar reclamacions però no és segur que cobrin

Els milers d'afectats per la nevada ja poden començar a reclamar, però atenció, perquè pot molt ben ser que acabin sense veure ni un cèntim. Tot dependrà de si l'expedient que la Generalitat ha obert a les companyies elèctriques conclou que l'avaria va ser "per força major" o no.

Actualitzat
Després del temporal arriba el moment de passar comptes. Però les reclamacions que es puguin interposar no és clar que arribin a bon port.

La llei del subministrament elèctric obliga les empreses a tornar la llum en uns terminis molt concrets, exceptuant que l'avaria sigui de "força major". Això deixa entreveure que les companyies elèctriques puguin quedar exemptes de responsabilitats en funció de la dimensió del temporal.

Si ha estat així o no es decidirà quan s'acabi l'expedient informatiu que la Generalitat ha obert a les companyies elèctriques. Aquest informe ha de determinar si el temporal va ser tan extraordinari i, molt important, si la resposta de les elèctriques està sent ràpida. Diferent és el que va passar amb la gran apagada de Barcelona, que va ser a conseqüència d'un mal estat de la instal·lació.

Tot i així, els afectats que vulguin reclamar ho poden fer directament a la companyia elèctrica. A la pàgina web d'Endesa hi ha un enllaç directe per poder-ho fer. Si no donen reposta o la resposta no satisfà el client, sempre es pot dirigir a l'Agència Catalana de Consum o a les diferents oficines d'atenció al consumidor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut