Barcelona

El 3cat24 gairebé triplica el record històric d'usuaris únics en un sol dia

La intensa nevada que ha col·lapsat Catalunya ha provocat un nou record d'audiència al portal informatiu 3cat24.cat. Arran del temporal de neu i vent, el 3cat24 ha tingut aquest dilluns 922.346 pàgines vistes, més del doble que el rècord que tenia fins ara. El portal de notícies, a més, ha tingut 114.992 visitants únics, una xifra que pràcticament triplica el rècord d'usuaris únics en un sol dia. També ha estat espectacular la participació dels nostres usuaris a través d'Elmeu3cat24, amb l'enviament de més de 3.000 fotografies i 150 vídeos. Una altra xifra que fa història al portal.

Actualitzat
El 3cat24 ha obtingut aquest dilluns 922.346 pàgines vistes, més del doble que el rècord que tenia fins ara i 750.000 pàgines més que, per exemple, dilluns passat. A més, el portal de notícies va arribar als 114.992 visitants únics, pràcticament sis vegades la xifra de dilluns passat i també gairebé el triple del rècord històric.

Entre les pàgines més vistes, hi ha la previsió meteorològica, la galeria feta a partir de les imatges que han enviat els usuaris, vídeos i les notícies que informaven sobre el temporal.

3.000 fotografies i 150 vídeos enviats


En l'apartat de participació, Elmeu3cat24 ha tingut un èxit mai vist fins ara i més de 3.000 usuaris hi han enviat fotografies i 150 hi han volgut fer arribar vídeos. De fet, aquest cop s'han rebut més vídeos que mai, superant de llarg la mitjana, i fa palès que el ciutadà, cada cop més tecnològic, vol compartir les seves imatges a través de la xarxa. Això també es pot veure en els usuaris que han volgut comentar les notícies publicades al 3cat24 sobre el temporal. Ja s'acumulen uns 300 comentaris que s'han rebut en dues fases: una primera, d'informativa, i una segona, que en recollia l'experència i la indignació.

TV3 i 3/24


TV3 va ser líder destacat del dia, amb un 22,7% de quota, 6,2 punts de percentatge més que el dilluns i 7,8 punts per sobre de Tele 5, la segona cadena classificada. TV3 va fer un seguiment informatiu exhaustiu de la jornada, batent diversos rècords d'audiència en els seus programes, i també el canal 3/24 i el web. A més, es va beneficiar de la participació dels espectadors, que al llarg de la jornada van fer arribar centenars de correus electrònics, trucades telefòniques, fotografies i vídeos. Una mostra més de la confiança que la societat catalana diposita en els mitjans públics.

Per programes, el "Telenoticies vespre" va batre el seu rècord històric, amb una mitjana d'1.200.000 espectadors i el 35,4% de quota. Va triplicar així la quota dels informatius d'Antena 3, Tele 5 i TVE.

Els altres dos programes que van obtenir el seu rècord històric són "Els matins", amb 191.000 espectadors i el 28,3% de quota, i "Espai Terra", amb 619.000 espectadors i el 20,5% de quota. També el "Telenotícies migdia" va ser, amb 903.000 espectadors i el 37,3% de quota, el més vist des del 8 de gener del 2003 i el tercer del rànquing de programes d'ahir, darrere del programa d'humor "Crackòvia", que va arribar als 1.094.000 espectadors de mitjana i el 31% de quota.

Per la seva part, el canal de notícies 3/24 va batre també el seu rècord històric i va arribar al 2,8% de mitjana de quota del dia.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació


Catalunya Ràdio i Catalunya Informació van fer, des d'ahir a les quatre de la tarda, una programació especial ininterrompuda per informar àmpliament de la gran nevada que ha afectat el país les últimes hores.

Ja des del matí, els programes "El matí de Catalunya Ràdio", "Tot és molt confús", "L'Informatiu migdia" i "L'oracle", així com també l'emissora Catalunya Informació, van prioritzar les informacions relacionades amb el temporal. De fet, durant tot el cap de setmana, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació havien estat informant puntualment de les previsions, que ja pronosticaven aquest temporal.

Ahir, a partir de les quatre de la tarda, Catalunya Ràdio va modificar la programació per informar ininterrompudament de les incidències provocades per la nevada. Tots els programes s'han fet ressò dels avisos meteorològics, de l'estat del trànsit i les carreteres, de la situació del servei ferroviari, de les incidències als ports i aeroports i dels diferents problemes que s'han originat. També han recollit el testimoni d'alcaldes i responsables dels serveis públics, així com també de centenars d'oients que a través del telèfon, dels xats dels programes o de missatges al web han explicat la seva experiència i, fins i tot, han alertat dels nombrosos problemes de mobilitat o altres incidències que s'han trobat. També les diferents delegacions de Catalunya Ràdio han acostat als oients la situació que s'ha viscut a totes les comarques.

"El secret", amb Sílvia Cóppulo, que s'emet de 4 a 7 de la tarda, ha dedicat aquest dilluns les tres hores de programa al temporal. A partir de les 7, un informatiu especial, amb Kílian Sebrià i Òscar Fernández, també s'ha fet ressò de totes les incidències i dels avisos de les autoritats per ajudar els afectats. "El Cafè de la República", amb Joan Barril, "El Club de la Mitjanit" amb Pere Escobar i "La Nit dels ignorants" amb Mireia Mallol també s'han bolcat per informar del temporal. Per moltes persones, la ràdio ha estat l'únic mitjà de comunicació que han tingut a l'abast per poder conèixer l'última hora de la situació de la gran nevada. De 4 a 6 de la matinada, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han ofert una programació conjunta sobre l'última hora del temporal.

Catalunya Informació ha estat informant els últims dies de les previsions que pronosticaven un temporal de neu. Ahir, també va fer un ampli dispositiu per informar de la nevada amb entrevistes, connexions en directe arreu del país i el testimoni dels oients. A més, i com ja és habitual, la informació de serveis s'ha actualitzat cada quart d'hora (en total, 96 vegades en 24 hores) amb dades sobre les incidències a la xarxa viària catalana, als serveis ferroviaris i als transports públics en general i la situació als ports i aeroports, així com els avisos meteorològics i les recomanacions de les autoritats.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut