Sant Joan Despí

Els comentaris de la nevada al 3cat24: de l'alegria a la indignació

Una nevada com la d'aquest 8 de març a Catalunya ha inspirat des de bon matí els usuaris del 3cat24, que s'han animat a comunicar, mitjançant el servei de comentaris del portal, que queien les primeres volves o que havia començat a prendre la neu al seu municipi. Els missatges que celebraven veure un fenomen meteorològic inusual com aquest en cotes baixes s'han sumat als que informaven dels gruixos que s'anaven acumulant a les comarques de l'interior, on ja feia hores que hi nevava. A mesura que ha avançat el dia, però, molts han passat de l'alegria de veure nevar a la preocupació per veure com podrien tornar a casa i també a la indignació pel que han vist com una falta de previsió davant el temporal.

Actualitzat
A primera hora han arribat comentaris com el d'en David, que queia neu a Rubí. Una usuària, l'Olga, informava que ja agafava "amb força des de Manlleu fins a Tona", mentre que una calafina explicava que a Calaf hi nevava des de diumenge, que ja hi havia un pam de neu acumulat i que no parava de nevar.

Al migdia els usuaris han informat de nevades en cotes encara més baixes, com per exemple a Barcelona. "Neva a la Zona Franca", "Badalona nevada" o "Sant Cugat està ben nevat!" són alguns dels missatges d'alegria que han arribat al portal. També a aquesta hora alguns usuaris, com Marta Ponsa, han informat que a Hostafrancs, a la Segarra, hi havia 14 centímetres de neu i que es preparaven per netejar la xarxa viària. "Les nostres màquines llevaneu són els nostres pagesos, sempre disposats a ajudar", ens deia.

Després, però, han arribat les primeres queixes per les incidències a la carretera i la manera com s'ha gestionat el temporal. "Al Baix Empordà està nevant i estan tallant carreteres totalment transitables, això provoca un col·lapse absurd, a veure si dimiteix el conseller", ha denunciat un usuari que fa servir el nom Lluis XXIII, que han rebatut altres usuaris, com Orkans, que li ha contestat que ha viscut en països com França i Anglaterra i que allà "no tot són flors i violes, també els alumnes es queden a casa sense classe".

A mitja tarda, l'usuari Xar-li denunciava la incomunicació de municipis com Caldes de Montbui o Castellar. "Les carreteres sense sal i sense cap excavadora que les netegi, és impossible circular-hi. Anem arreglats", es queixava. O la Sandra, que explicava que a Granollers hi havia "centenars de persones tirades a l'estació de Renfe des de les 16 h. No posen autobusos alternatius".

Un usuari, en Lluís, també ha criticat la manca de reacció: "Tant de pla Neucat, Inuncat, etc. Què són?, per fer maco?, o per fer palesa la inutilitat dels que ens manen. Per lluir, tots a l'una; per resoldre problemes... ningú". I en Jaume Ferran, un altre usuari, que s'ha preguntat "on és el conseller Saura".

En ple col·lapse de transports, també hi ha qui, com en Jebu, s'ha preguntat: "I encara voleu organitzar uns Jocs d'hivern?", en referència a la proposta de l'alcalde de Barcelona de cara a les Olimpíades d'hivern del 2022. I també hi ha els catalans que no han vist ni una volva de neu i que s'han sentit com si no existissin, com una infermera: "Com sempre, a Tortosa o som el cul del món o no pertanyem a Catalunya. Aquí fa sol!".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut