janquim / Barcelona

Els usuaris de les xarxes socials comparteixen imatges i incidències de la nevada

La nevada ha demostrat una altra vegada que a tothom li agrada compartir el que observa i que les xarxes socials permeten fer-ho amb rapidesa i eficàcia.

Actualitzat
A banda de les fotografies i vídeos que moltes persones han enviat als mitjans de comunicació, com ha passat tota la jornada a la redacció del 3cat24, també hi ha hagut un allau d'imatges fetes sovint amb un mòbil i enviades a través de les xarxes. A Flickr, per exemple, n'hi ha força, així com al servei Picassa. Al Facebook n'hi ha moltes, que no publiquem perquè és una xarxa privada on s'accedeix en general a imatges dels contactes.

Les eines associades al Twitter, com ara Twitpic, serveixen imatges que els usuaris reenvien i comparteixen. Com a exemple, aquesta imatge de Sant Sadurní d'Anoia, aquesta altra de Sant Fost de Campsentelles o algú altre que diu: "El meu carrer".

En aquesta imatge, Francesc Soler comenta que la seu del districte de Nou Barris sembla Moscou. Aquesta altra imatge l'han titulada "neu a dojo" i és del dissenyador Toni Noise. José Alberto Rodríguez ha penjat un vídeo al YouTube i l'ha reenviat via Twitter, on es veu la nevada a la Gran Via de Barcelona. En aquest altre, uns joves practiquen el cúrling, un esport d'hivern, en un carrer de la ciutat. Són només uns quants exemples de les desenes de missatges enviats a través de Twitter.

Gencat activa un twitt d'emergències

Fins i tot el servei Gencat s'ha decidit a mitja tarda a fer servir aquests instruments i ha engegat un servei d'emergències via Twitter per comunicar les últimes dades.

A més de les fotografies, les xarxes han servit per compartir l'experiència, sovint per explicar les dificultats en els transports i la mobilitat. Com ha fet Jordi Perales, explicant fil per randa la incidència d'un tren que no ha pogut arribar a la seva destinació: "El revisor ens informa q la intenció era tornar a BCN però que ha caigut un cable d'alta tensió sobre la catenària a Granollers". "Hem 'retornat' ja a Sant Celoni. En aquest moment ja fa 4 hores i 30 minuts que som dalt del tren".

Amb bon humor, alguns comentaven a la xarxa que la nevada seria una oportunitat per a la pretensió olímpica de Barcelona.

La sensació que aquesta nevada es podia viure d'una altra manera gràcies a les xarxes s'ha fet palesa quan Eduard Batlle ha deixat escrit que "és la primera nevada 2.0" que es viu a Barcelona. A la pròxima, a més dels ciutadans, que ja han reaccionat, potser les administracions també s'adonaran abans que aquestes eines són útils. N'hi havia prou de seguir etiquetes del Twitter com #neubcn o #neucat per copsar l'abast d'aquestes xarxes compartides.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut