Barcelona

Els trens ja tornen a circular fins a Portbou i l'AP-7 està oberta

El servei ferroviari en el tram entre Figueres i Portbou ha quedat restablert a les 10 de la nit de dimecres, segons ha informat Renfe. D'aquesta manera s'ha recuperat el servei de tren a tota la línia Barcelona-Girona-Portbou, que va quedar interromput per la nevada i que s'havia normalitzat parcialment. A la carretera, el trànsit de l'autopista AP-7 s'ha reobert, tot i que es fan petits talls intermitents per tasques de reparació. Es demana molta precaució a tot Catalunya per la presència de plaques de gel.

Actualitzat
Des de les 10 del vespre ha quedat restablert el servei ferroviari en el tram entre Figueres i Portbou. Durant tota la jornada es podia fer el servei en tren només fins a Figueres, i posteriorment en autocar fins a Portbou. Aquest dijous, doncs, s'ha reprès el servei, tot i que els combois circulen amb mitja hora de retard al tram entre Figueres i Portbou, on els trens han de circular per una única via per una incidència a la via.

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat, s'han suspès les línies de Rubí i de l'Autònoma. El servei el cobreixen les línies de Terrassa i Sabadell. La resta de xarxa funciona amb normalitat.

El funicular de Vallvidrera no funciona a causa d'un problema elèctric i durant tota aquesta setmana estarà fora de servei. Els funiculars de Montserrat tampoc funcionen i la previsió és que no ho facin, com a mínim, els pròxims dos dies.

I a la ciutat de Barcelona, els autobusos de barri 102, 118 i 128, que donen servei al cementiri de Collserola i a les Planes, funcionen parcialment.

Millora a l'AP-7 i precaució pel gel

El trànsit de l'autopista AP-7 s'ha reobert completament i sense restriccions per als camions poc després de les set de la tarda de dimecres, després que França ha solucionat els seus problemes viaris, segons ha informat la Conselleria d'Interior. Tot i això, els Mossos d'Esquadra han fet talls intermitents de cinc minuts a primera hora del matí a l'altura del quilòmetre 12, a Capmany, en tots dos sentits de la via per facilitar les tasques de Fecsa-Endesa a la zona per poder restablir el subministrament elèctric.

En total, 13 trams de carretera de la xarxa secundària segueixen afectats. Estan tallats al trànsit per treballs de manteniment de la xarxa elèctrica trams de la C-31, entre Sant Feliu de Guíxols Platja d'Aro, a Girona; i la BV-1415, a l'altura del cementiri de Collserola, per branques d'arbres a la calçada. A la demarcació de Barcelona, continua tancat al trànsit el tram de la BV-4024, entre Bagà i Coll de Pal.

La Generalitat ha demanat màxima precaució a l'hora de sortir a la carretera perquè fa fred de ple hivern i en moltes carreteres es formen plaques de gel.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut