Madrid

Milers de persones es mobilitzen contra la reforma de la llei de l'avortament a Madrid

Barcelona i Madrid han estat l'escenari de mobilitzacions en contra de la reforma de la llei de l'avortament, que entrarà en vigor al juliol. A Madrid, la marxa ha convocat, segons els organitzadors, unes 600.000 persones, que han recorregut els carrers del centre de la capital. Els contraris a la norma argumenten que el text farà duplicar el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs. El Partit Popular dóna suport a les protestes i hi han participat alguns dels seus dirigents, com l'eurodiputat Jaime Mayor Oreja.

Actualitzat
La Marxa Internacional per la Vida 2010 ha convocat 600.000 persones, segons els organitzadors. En canvi, el projecte Lynce assegura que no s'han superat els 10.000 assistents. Aquesta iniciativa privada propugna un mètode independent de medició de multituds basat en imatges aèries. De fet, ja van fer un recompte de l'última manifestació contra l'avortament, també a Madrid.

La manifestació ha començat al voltant de les 12 del migdia darrere d'una gran pancarta amb el lema "Espanya vida sí. En democràcia s'escolta el poble".

Els assistents a l'acte, convocat per unes 270 associacions antiavortistes, portaven banderes vermelles amb el lema "Dret a viure" i un cor amb un somriure. Tots plegats han corejat frases com "Vida sí, avortament no" i s'ha demanat la dimissió de la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído.

La manifestació ha acabat a la Puerta del Sol amb una festa. Allà s'ha llegit un comunicat del Congrés Mundial de Famílies, que agrupa entitats provida de 65 països.

La periodista Sonsoles Calavera ha llegit el manifest final, "Espanya vida sí", i hi ha hagut un minut de silenci i un rèquiem "per les morts que provocarà la llei", segons els organitzadors.

Marxa en un centenar de ciutats

La manifestació de Madrid ha encapçalat una jornada de mobilitzacions contra l'avortament. Se n'han celebrat a Lleida, Bilbao i Barcelona, entre altres. A la capital catalana hi ha hagut moments de tensió entre els detractors de la llei i un grup de feministes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut