Barcelona

Els treballadors del parc d'atraccions del Tibidado van a la vaga per defensar les seves places d'aparcament

El parc d'atraccions del Tibidabo ha funcionat aquest dissabte durant dues hores a mig gas. Els treballadors han fet una convocatòria de vaga entre la una i les tres de la tarda per exigir a l'empresa que els faciliti aparcament gratuït al costat del parc. Durant aquest temps només han funcionat les atraccions emblemàtiques. La vaga ha tingut un seguiment de més del 80% de la plantilla i es repetirà cada dissabte, diumenge i festius. Aquesta temporada s'han reduït les places d'aparcament a la muntanya per potenciar l'accés amb transport públic i, de retruc, els que paguen aquesta decisió han estat els treballadors del parc, de titularitat municipal.

Actualitzat
El nou pla de mobilitat de Barcelona pretén prioritzar que els barcelonins accedeixin a la muntanya del Tibidabo amb transport públic i s'ha potenciat el servei d'autobusos llançadora gratuïts des de la plaça de Catalunya i la Vall d'Hebron, on s'ha habilitat una nova zona d'aparcament. Paradoxalment, als treballadors del parc d'atraccions se'ls ha prohibit usar les places d'aparcament que fins ara tenien reservades en benefici dels visitants.

És la primera vegada en més de cent anys d'història del parc que l'empresa decideix que "cap empleat pugui utilitzar la seva plaça d'aparcament", explica el delegat de CCOO al Tibidabo, Carlos Carrión. En canvi, denuncia que es mantenen les 16 places per a directius, que utilitzen, entre altres, la regidora presidenta del parc, Sara Jaurrieta, o el mateix alcalde, Jordi Hereu.

Segons dades del sindicat, el parc deixa d'ingressar anualment 45.000 euros amb les places de treballadors, que ara podran utilitzar els visitants a un preu de 8 euros diaris.

Els empleats, que negocien alternatives amb l'Ajuntament, denuncien que el parc aplica la mesura malgrat que el 2009 va obtenir els millors beneficis des del 1993, ja que va ingressar 1,2 milions d'euros, un 3% més que l'any passat. Segons Carrión, la mesura allarga la jornada laboral per a treballadors procedents de poblacions com Igualada i Manresa.

Anar al contingut