Barcelona

Engeguen les primeres millores en el servei de Rodalies des del traspàs a la Generalitat

Tret de sortida a les primeres novetats a Rodalies després del traspàs de competències al govern de la Generalitat. Aquestes millores inclouen nous trens i nous horaris en algunes de les línies. Una de les principals novetats és l'ampliació de la freqüència diària en la línia que connecta Barcelona amb l'aeroport del Prat, que avançarà l'hora del primer tren a les 5 de la matinada. D'aquesta manera es dóna resposta a una vella reivindicació dels treballadors de l'aeroport, que ja feia anys que demanaven l'aplicació d'aquesta mesura. El servei de trens a Vilanova i la Geltrú i a Vilafranca del Penedès també millorarà. Durant tot el mes de març, a més, es posaran en marxa altres novetats, sobretot pel què fa a la freqüència de pas, la puntualitat i la informació als usuaris.

Actualitzat
Un dels primers a inaugurar el nou tren que ha sortit a les 5 de la matinada de l'estació de Sants amb destinació al Prat, ha estat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha arribat a l'aeroport a les 5.30h.

Els horaris dels combois d'aquesta línia també han millorat en el sentit contrari, i el primer tren sortirà del Prat a les 5.42h en direcció Barcelona.

Segons Nadal, aquesta només és la primera mesura d'un seguit de noves propostes que s'aniran aplicant en les properes setmanes. El conseller ha explicat que la voluntat és "aconseguir que s'optimitzi el servei i que es doni resposta a qüestions de mobilitat", i que la gent pugui disposar de tota la informació referent al servei de Rodalies.

Una altra d'aquestes noves propostes augmentarà la freqüència de pas de la línia Martorell-Vilafranca durant el cap de setmana i els festius, que ara serà de dos combois per hora i sentit, i la línia R-2 sud també guanya un nou tren al dia al vespre en sentit Barcelona.

A més, entrarà en funcionament un nou Centre de Control de Rodalies i el dia 20 de març s'instal·larà un telèfon d'atenció al client i es posarà en marxa un web informatiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut