La Seu d'Urgell

Reclamen el "xec nadó" a un grup de mares de l'Alt Urgell que van parir a Andorra

Si un nen no neix a l'interior de les fronteres de l'estat espanyol no hi ha ajuda. Un grup de mares de l'Alt Urgell s'han quedat sense el "xec nadó" per haver anat a parir a Andorra. L'Agència Tributària les obliga a tornar les ajudes de 2.500 euros, els cobra els interessos de demora i, a més, les sanciona per haver comès una infracció lleu.

Actualitzat
Les mares van decidir parir a Andorra per diversos motius. Algunes per decisió personal però d'altres perquè tenen una mútua i el seu ginecòleg només assisteix els parts a Andorra.

Totes van demanar el "xec nadó" quan van tenir el fill i l'Estat els el va concedir. Ara, però, l'Agència Tributària els hi reclama. En alguns casos fa més de dos anys que les famílies van demanar l'ajuda i això fa que s'hagin generat interessos, que també s'han de pagar. A més, les mares estan preocupades perquè algunes també han rebut una multa.

Per tot plegat, les famílies afectades s'han reunit amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que s'ha compromès a intercedir davant de l'Agència Tributària i del govern de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut