Barcelona

Euskadi i Holanda seran els convidats d'honor al Saló del Còmic de Barcelona

El 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que es farà del 6 al 9 de maig al recinte firal de Montjuïc, tindrà Euskadi i Holanda com a convidats d'honor. El certamen no nota la crisi i en aquesta edició ampliarà els estands, fins a arribar als 2.100 metres quadrats. L'organització ja ha confirmat un dels noms propis de la fira, el francès Jacques Tardi, un dels autors de referència del còmic mundial.

Actualitzat
Els dibuixos de Tardi seran els protagonistes d'una exposició titulada "Vinyetes a les trinxeres", que es podrà veure a la sala El Refugi, de Badalona, del 5 al 30 de maig. També il·lustrarà una actuació musical de la cantautora Dominique Grange el 6 de maig a l'Institut Francès de Barcelona.

L'obra de Tardi ha arribat al cinema de la mà de Luc Besson, un exemple de relació entre el món audiovisual i el de paper que el director del Saló, Carles Santamaria, considera que ha contribuït a fer que cada edició de la mostra superi l'anterior. L'organització preveu que el volum de vendes del certamen superi els 300.000 euros de l'any passat i que més de 100.000 persones passin per la fira.

A més del dibuixant francès, està confirmada l'assistència d'autors com Gilbert Shelton, Jeff Smith, Tanino Liberatore o Lewis Trondheim, així com d'Ethan van Scive, un dels autors més coneguts pels lectors de còmics de superherois.

Anar al contingut