Barcelona

"Esplendor i glòria de la Internacional Papanates", el nou recull d'articles de Quim Monzó

"Esplendor i glòria de la Internacional Papanates" és el títol del nou llibre de Quim Monzó, un recull d'articles periodístics publicats entre el 2001 i el 2004. El llibre, que surt alhora en català i castellà, és una veritable crònica política i social d'aquells anys, però també un retrat de la seva manera de treballar, atenta als petits gestos de la vida quotidiana.

Actualitzat
Quadrens Crema i Acantilado publiquen l'últim recull d'articles de Quim Monzó, que ha assegurat, en la presentació de l'obra, que li agradaria "escriure articles d'opinió sense opinar". I és que l'escriptor català ha afirmat que ni escriu ni sabria escriure sobre política, tot i que les seves obres reflecteixin implícitament el poder.

Malgrat la falta d'unitat temàtica, Monzó ha explicat que els articles apareixen cohesionats pel fet d'insistir a denunciar "les estupideses que perduren al llarg del temps" i, en aquest cas, moltes de les que es van posar en evidència en un moment polític en el qual a Espanya governava Aznar i a Catalunya va arribar al poder per primera vegada un executiu d'esquerres. Ha admès que hi ha una certa denúncia del papanatisme de l'esquerra perquè "és el rerefons" d'aquella època i perquè "als altres -la dreta- ja me'ls coneixia".

"Amb el canvi de govern a Catalunya -el 2003- arriba la Internacional Papanates al poder", ha assegurat en la presentació de l'obra a la premsa. El periodista Jordi Barbeta ha estat el convidat especial de la presentació, ja que és l'autor del títol del llibre. "El terme 'Internacional Papanates' va néixer en l'època "progre" dels vuitanta, quan sorgia un sentiment de rebuig cap a la gent que protestava, els sindicats i l'esquerra que es creia superior a la dreta", ha explicat.
Anar al contingut