Begur / Barcelona

Dos morts i 16 ferits per l'impacte d'una onada gegant contra un creuer a la costa de Begur

Dues persones han mort i setze més han resultat ferides quan el creuer en què anaven ha rebut l'impacte d'una onada gegant. Les víctimes mortals són dos passatgers, de nacionalitat italiana i alemanya. Esl vaixell "Louis Majesty" cobria el trajecte de Cartagena a Gènova i ha tingut l'accident a unes 25 milles de la costa, a l'altura de Begur, cap a quarts de quatre de la tarda. L'onada ha trencat gran part dels vidres de la proa. Això ha obligat la nau a fer marxa enrere cap a Barcelona, per atendre els ferits i evacuar les víctimes. El creuer ha tornat a atracar a la capital catalana pocs minuts abans de les nou del vespre. A bord del "Louis Majesty" hi anaven 1.350 passatgers i 580 membres de la tripulació.

Actualitzat
Quatre ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques han esperat el passatge al moll adossat del port de Barcelona. Entre els ferits destaca una dona de 62 anys, que té les dues cames trencades. Fonts portuàries han assegurat que el creuer continuarà la ruta fins a Gènova.

Els mapes del temps per aquest dimecres indicaven la probabilitat d'onades d'entre 5 i 6 metres al golf de Lleó, una informació que els capitans han de consultar abans de sortir a la mar. Aparentment, però, aquesta alçada no seria suficient per poder danyar un vaixell de grans dimensions com és un creuer, malgrat que podria implicar dificultats a l'hora de navegar.

Al litoral català l'onatge ha estat molt inferior. S'han vist onades de fins a 3 metres en punts com l'Escala o Sant Antoni de Calonge, instantànies que han captat alguns usuaris i que han fet arribar a Elmeu3cat24.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut