Madrid

La CEOE proposa un nou contracte temporal per a joves amb sou més baix i sense cost d'acomiadament

La CEOE ha proposat a la taula del diàleg social la creació d'un nou "contracte d'inserció" per a joves menors de 30 anys, amb una durada de sis mesos prorrogables a un any i sense indemnització per acomiadament, similar al que hi ha a França. En declaracions al Congrés, el director del Departament de Relacions de la CEOE, José de la Cavada, ha explicat que en aquesta modalitat el sou no superaria "en el millor dels casos" el salari mínim interprofessional.

Actualitzat
En qualsevol cas, De la Cavada ha assenyalat que aquesta proposta és independent de l'altra modalitat de contracte que la CEOE ha portat a la taula del diàleg social, la del contracte indefinit amb indemnització per acomiadament de 20 o 22 dies, que té "plens drets i obligacions".

"És un contracte en tota regla", ha reconegut el dirigent de la patronal, que ha admès que la proposta no ha tingut "gaire èxit" entre el govern i els sindicats en les reunions del diàleg social, però ha assenyalat que si s'apostés per aquest sistema la CEOE seria "generosa" en les revisions i "interpretacions" de les condicions.

D'altra banda, De la Cavada ha insistit que "hi ha marge" per reduir les cotitzacions socials de les empreses "ajustant al màxim les quotes i les prestacions". No obstant això, ha assenyalat que la CEOE no renuncia al fet que el finançament del sistema s'apliqui íntegrament a través dels pressupostos generals de l'Estat, cosa que donaria un marge de l'1% per reduir ocupació.

D'altra banda, De la Cavada ha dit que "és una fal·làcia que l'absentisme s'estigui reduint", assegurant que s'està incrementant la durada de les baixes, fins a un 15% en algunes comunitats autònomes. En qualsevol cas, ha indicat que és "possible" arribar a acords amb els sindicats en matèria de bonificacions, perquè hi ha consens a "donar un cop de mà" als joves i donar suport a les dones víctimes de violència de gènere i als discapacitats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut