Barcelona

Montilla garanteix més presència policial a l'alcaldessa de Salt contra la inseguretat al municipi

El president de la Generalitat, José Montilla, ha rebut l'alcaldessa del municipi, la socialista Iolanda Pineda, i li ha garantit més presència policial al municipi del Gironès, arran dels conflictes de convivència amb la comunitat immigrant que s'han fet evidents aquestes últimes setmanes. La trobada ha tingut lloc hores després de la reunió entre l'Ajuntament, cossos policials i entitats magrebines, en què va acordar crear una taula per la convivència i mantenir els controls de la policia contra els robatoris.

Actualitzat
Montilla i l'alcaldessa de Salt s'han reunit durant una hora llarga al despatx del president de la Generalitat, on la socialista Iolanda Pineda ha plantejat diverses mesures per millorar la convivència al municipi. A la trobada també hi ha assistit el conseller d'Interior, Joan Saura.

El govern s'ha compromès a aportar més efectius dels Mossos d'Esquadra les 24 hores del dia al municipi i també ha assegurat que impulsaran mesures per millorar el problema d'arrel, fomentar l'ocupació i també la cohesió social. La mateixa alcaldessa, Iolanda Pineda, ha dit que "a més de les mesures també ha d'haver-hi diners". Tant la Generalitat com l'Ajuntament de Salt s'han emplaçat a concretar les mesures en una nova trobada d'aquí a uns dies.

Tot plegat després que la reunió a l'Ajuntament de Salt va servir per rebaixar tensions i donar peu a la creació d'una taula per la convivència, en què participaran el consistori, immigrants, veïns i comerciants, i la redacció d'un manifest conjunt a favor de la pau social.

Tant l'alcaldessa, Iolanda Pineda, com els representants dels immigrants s'han mostrat a favor de ser implacables amb els delinqüents reincidents.

L'alcaldessa manté que continuaran les identificacions i que fins al juny es mantindrà el dispositiu de presència policial. El Departament d'Interior els ha assegurat que hi haurà efectius dels Mossos d'Esquadra durant tot l'any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut