Madrid

Anna Terrón, nova secretària d'Estat d'Immigració i Emigració

Anna Terrón i Cusí, fins ara secretària per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenada nova secretària d'Estat d'Immigració i Emigració en substitució de Consuelo Rumí, que ha estat designada secretària d'Estat de la Funció Pública. Terrón, nascuda el 1962 a Barcelona, va ser diputada entre gener del 1994 i juliol del 2004 al Parlament Europeu, on va ser portaveu del Grup del Partit Socialista Europeu a la Comissió de Llibertats i Drets dels Ciutadans, Justícia i Afers d'Interior.

Actualitzat
El 2004 va ser nomenada secretària general del Patronat Català pro-Europa i delegada del govern de la Generalitat de Catalunya davant la UE, càrrec que simultaniejava des del 2006 amb el de secretària per a la UE de la Generalitat. Al febrer d'aquest any havia estat nomenada vicepresidenta del Grup del Partit Socialista Europeu del Comitè de les Regions.

Terrón va ingressar el 1976 en el Moviment de Joves Socialistes de Catalunya i a l'octubre del 1990 va ser nomenada secretària de Política Europea i Cooperació Internacional en l'Executiva Nacional del PSC-PSOE. Anteriorment va ser membre de diverses associacions juvenils, presidenta de la Joventut Europea Federalista de Catalunya, secretària de Relacions Internacionals de la Comissió Executiva Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya i coordinadora del grup de dones de la Internacional Socialista.

Anna Terrón, casada i mare de dos fills, té el Premi Rosa Manzano, que va rebre el 8 de març del 1994 al costat de cinc eurodiputades més.
Anar al contingut