Gandesa

Els BRIF van marxar de l'incendi perquè el lloc era molt perillós i no reunia les condicions mínimes de seguretat

Els bombers de les brigades forestals aragoneses (BRIF), dependents del Ministeri de Medi Ambient, van abandonar l'incendi d'Horta de Sant Joan per manca de seguretat. Això és el que ha dit el responsable dels BRIF, que ha declarat davant el jutjat de Gandesa, i que ha assegurat que va ordenar l'evacuació del seu equip perquè el lloc era molt perillós i no reunia les condicions mínimes de seguretat. Aquest divendres també ha declarat la cap de sala de control dels bombers de Tarragona, que ha afirmat que en els moments crítics de l'incendi l'anomenat Delta Zero no estava disponible i que al centre de comandament d'avanç no hi havia ningú que donés ordres.

Actualitzat
El cap dels BRIF també ha assegurat que va advertir els membres dels GRAF d'aquesta circumstància i que en cap cas va abandonar els bombers catalans. D'aquesta manera, respon a les dures acusacions que va llançar dilluns passat el sergent dels GRAF de Barcelona, que va qüestionar la decisió dels bombers de l'Aragó de marxar de l'incendi sense donar-los suport. Aquest sergent va culpar la brigada de Daroca de no aplicar correctament el protocol.

Aquest divendres també ha declarat davant el jutjat de Gandesa la cap de sala de control dels bombers de Tarragona que ha assegurat que els màxims comandaments de l'incendi d'Horta de Sant Joan no estaven localitzables en el moment de l'incendi i no van donar cap ordre en el moment crític del foc, que va acabar amb la mort de cinc bombers dels GRAF de Lleida.

Per la seva banda, l'advocat de la família de dos dels bombers morts durant els fets, Pau Simarro, ha defensat l'actuació dels bombers de l'Aragó i ha assegurat que no entén per què els GRAF de Barcelona apunten cap a ells, ja que considera que els BRIF "van prendre la decisió correcta".

Dilluns compareixerà davant la comissió que investiga el foc el cap de la unitat de les BRIF després que aquesta va rectificar en la seva decisió de no citar-lo a declarar. També declararà l'anomenat Delta Zero.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut