Barcelona

El PP acusa el govern de fer lleis en contra de la productivitat de les empreses

La intervenció del PP ha estat una de les més dures del ple sobre la crisi econòmica que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya. El diputat popular, Enric Millo, ha manifestat les discrepàncies del seu grup amb la política econòmica de la Generalitat i ha exigit "solucions" i al president que deixi de donar les culpes de la crisi a la falta de competències i a la situació internacional perquè "vostè ha de mirar Catalunya". El PP ha acusat l'executiu de legislar en contra dels sectors productius, declaració a la qual Montilla ha respost sarcàsticament: "Sí, ens encanta destruir llocs de treball".

Actualitzat
"El seu govern ha fallat en la gestió i en les polítiques. Les conseqüències: manca de resultats, pèrdua de credibilitat i desconfiança absoluta". "Per què quan li vam proposar, no va voler arribar a un pacte i ara sí? No vull pensar que ara algú estigui actuant de manera electoralista".

Millo ha proposat al govern fer un gran pacte que inclogui empreses i entitats bancàries. En l'àmbit de la fiscalitat, l'executiu, segons el PP, hauria de liderar una proposta contra la pujada d'impostos que preveu Zapatero.  Per defensar-la a Madrid, "amb els 25 diputats del PSC i el dels PP n'hi haurà prou".

El president de la Generalitat ha negat actuar de cara a les eleccions o pel benefici de la seva popularitat. "A mi no em preocupa si surto millor o pitjor del que he entrat en aquest debat. A mi em preocupa poder arribar a propostes que ajudin el país".

"Diu que miro molt cap a fora", ha continuat Montilla. "Li sona la globalització?. Les petites i mitjanes empreses catalanes també tenen molt clar que s'ha de mirar cap a fora."

Falta de propostes

El diputat del PP ha retret a l'executiu la falta d'iniciatives. "Tenim un govern que cada cop que legisla ho fa en contra dels sectors productius". El PP creu que els objectius han de ser millorar el creixement econòmic i l'ocupació. Per dur-los a terme, caldria reduir la morositat, la despesa, els impostos, fomentar la reforma laboral i millorar la competitivitat de les empreses catalanes.

En aquest punt el president de la Generalitat s'ha mostrat indignat. "Fem lleis contra la productivitat? Sí, ens encanta destruir llocs de treball. Sisplau!".

Montilla ha recordat l'augment del pressupost del Departament d'Acció Social que ha passat de 800 milions el 2003 a 2.000 enguany. També ha enumerat els ajuts a les pimes, la formació de les persones sense feina i els autònoms.

Convocatòria d'eleccions

Enric Millo ha tornat a instar el president a avançar les eleccions. "Doni una mort digna al tripartit i deixi els ciutadans que decideixin. No faci perdre més el temps als catalans".

Montilla s'ha defensat atacant. "Ha parlat de final agònic" del govern. De què parla si vostè és el tercer portaveu de la seva formació?".

El president ha acusat el PP d'utilitzar la crisi per poder mantenir el seu "discurs catastrofista". "Vostès són una regressió al passat". Sobre els possibles suports electorals, Montilla ha dit taxatiu: "Mai seré president de la Generalitat amb els seus vots".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut