Olesa de Montserrat

La fiscalia investiga l'Ajuntament d'Olesa per presumptes irregularitats en una operació urbanística

La fiscalia de delictes urbanístics, que investiga l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat per presumptes irregularitats en una requalificació, ha demanat la documentació sobre el cas al consistori, governat pel PSC. Els dubtes els ha generat la requalificació de terrenys que va servir per fer-hi una zona residencial de 15 hectàrees. La fiscalia hi veu indicis de prevaricació i tràfic d'influències.

Actualitzat
Un grup de veïns han denunciat que el consistori podria haver beneficiat dues empreses -Cadenar, SL i Pimaficie, SL- perquè especulessin amb els terrenys, segons ha publicat avui "El País".

La denúncia va tenir lloc el 2 de desembre i la fiscalia va obrir diligències el 25 de gener. Un exregidor socialista havia treballat en una de les empreses que el 2007 van comprar uns terrenys qualificats de reserva viària, presumptament sabent que el consistori havia fet una proposta de requalificació a la Conselleria de Política Territorial de la Generalitat per convertir-lo en sòl edificable.

Aquest departament va acceptar l'oferta per construir "una àrea residencial estratègica", de manera que el preu del sòl va pujar, segons el diari. La fiscalia veu indicis de prevaricació i tràfic d'influències en l'operació que suposa crear 850 habitatges, la meitat de protecció oficial i l'altra meitat de venda privada.

Els terrenys pertanyen a uns 70 propietaris, a l'Ajuntament i al Fons de Garantia Salarial, tot i que la meitat del sòl està en mans de quatre grans propietaris. La resta són cases edificades des de fa dècades.

Segons el rotatiu, els veïns havien presentat un recurs de reposició contra el plantejament urbanístic de la zona al·legant que el 88,5% de la zona verda de l'espai quedava al costat de la futura carretera que comunicarà Olesa amb la B-40 i l' N-II i els habitatges. A més, acusen la Generalitat de "cobertura legal i política" a l'actuació municipal.
Anar al contingut