Madrid

L'agressor de Neira surt en llibertat després de pagar la fiança

L'agressor del professor Jesús Neira, Antonio Puerta, ha sortit de la presó d'Estremera, a Madrid, on estava internat en presó provisional des del 13 d'agost del 2008, després d'haver abonat la fiança de 10.000 euros de fiança que ha fixat la jutge que instrueix el cas. Puerta, que no ha fet declaracions als mitjans de comunicació que esperaven la seva sortida, ha abandonat el centre penitenciari en el vehicle en què el seu pare i el seu germà l'havien anat a recollir. A més del pagament de la fiança, la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Majadahonda imposa a Puerta l'obligació de comparèixer en seu judicial cada dilluns i cada vegada que sigui cridat per la magistrada.

Actualitzat
Puerta està acusat d'haver agredit Neira, que es va interposar en una discussió entre Puerta i la seva parella, a la qual va colpejar, fets pels quals ja va ser condemnat a set mesos i quinze dies de presó. A més d'aquest procediment seguit per un delicte de violència de gènere, el Jutjat de Majadahonda va obrir-ne un altre per l'agressió a Neira el 2 d'agost del 2008, raó per la qual romania a la presó provisional.

En l'acte, la magistrada assenyala que si bé hi ha motius per considerar Puerta autor d'un delicte "si no de temptativa d'homicidi, almenys de lesions", també n'hi ha altres que n'aconsellen la llibertat, com ara "la notable millora" que ha experimentat Puerta i el temps de disset mesos que l'acusat fa que és a la presó.
Anar al contingut