Barcelona

El Palau, condemnat a readmetre la filla de Millet o a pagar-li 79.000 euros

El magistrat del jutjat social número 33 de Barcelona ha decidit estimar de manera parcial la demanda interposada per Clara Millet, filla de l'exresponsable de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música imputat pel desviament de fons de l'entitat, per acomiadament improcedent i ha condemnat l'entitat a readmetre Millet, que treballava al Palau com a directora del departament internacional, o bé a indemnitzar-la amb la quantitat de 79.000 euros més els salaris endarrerits.

Actualitzat
El jutge que ha portat la demanda de Clara Millet per acomiadament improcedent considera que no s'ha pogut demostrar que tingués "un coneixement clar i exhaustiu", com deia la carta d'acomiadament, de la procedència dels diners de la seva boda o dels viatges que va fer amb el seu pare i tota la seva família.

Segons la sentència, tampoc ha quedat acreditat que ella sabés que l'excusa d'un ingrés de 278.000 euros a una empresa dels seus pares era un informe del departament internacional del Palau, que ella dirigia. Per tot plegat, el jutge declara l'acomidament improcedent i manifesta, a més, no entendre per què a Clara Millet la van fer fora dos mesos després que a la resta de col·laboradors de Fèlix Millet.

Fa tot just uns dies, un altre magistrat va dictaminar, en canvi, que l'acomiadament de Gemma Montull, filla de l'altre principal presumpte implicat en l'espoli del Palau i que n'era la directora financera, sí que era procedent. Montull presentarà recurs contra la decisió judicial.

Fèlix Millet torna la Creu de Sant Jordi

Coincidint amb aquesta decisió judicial, l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, ha retornat a la Generalitat la Creu de Sant Jordi. L'executiu català va revocar-li la distinció, concedida el 1999, mitjançant un decret a finals de novembre de l'any passat. Millet va oferir-la a l'Orfeó, però l'entitat la va rebutjar i, de fet, dos mesos abans l'executiu ja li havia demanat que la retornés.


VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut