Barcelona

Una quarantena de mitjans demanen en un editorial conjunt que TV3 es pugui veure al País Valencià

Una quarantena de publicacions publiquen un editorial conjunt per demanar que TV3 es vegi al País Valencià. "El Punt", l'"Avui", "El 9 Nou" i "Diari de Balears" són alguns dels diaris que s'han adherit a aquest editorial en què donen suport a la iniciativa legislativa popular Televisió sense Fronteres, que també té el suport de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

Actualitzat
En l'editorial conjunt es recorda que el Parlament s'ha afegit "al cada vegada més unànime consens" per reclamar "la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià i el reconeixement del marc nacional de comunicació", i que fan falta 500.000 firmes per materialitzar aquest consens.

S'hi afirma, també, que "el futur del català (que ens afecta al conjunt de la comunitat lingüística) passa, en el segle XXI, molt particularment perquè sigui possible crear el que s'ha anomenat 'un marc nacional de comunicació'".

Els mitjans justifiquen, doncs, la seva iniciativa "com una crida a la ciutadania perquè estigui a l'altura del repte i col·labori activament en la recollida de signatures –que ja està en el seu tram final– per fer possible un pas endavant".

La ILP Televisió sense Fronteres defensa que les televisions es puguin veure a tot el seu àmbit lingüístic, més enllà de les fronteres territorials. El cas més clar és el de TV3 al País Valencià, on s'han tancat la majoria dels repetidors. Ara es recullen firmes perquè aquesta ILP arribi al Congrés.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut