Salt

Uns 300 veïns de Salt impedeixen la celebració d'un ple municipal per reclamar més seguretat

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, s'ha vist obligada a suspendre la celebració d'un ple convocat a l'ajuntament per les protestes d'uns 300 veïns del municipi que s'han concentrat davant del consistori i a la sala de plens per demanar-ne la dimissió i reclamar més seguretat per aturar l'allau de robatoris que, segons asseguren, està afectant la població.

Actualitzat
En una convocatòria que es va fer a través d'internet i missatges de mòbil, un grup de tres centenars de veïns han reclamat més seguretat a la via pública i han impedit la celebració del ple del consistori. Un dels promotors de la mobilització, Pere Vilà, ha assegurat que aquest ressò evidencia el malestar dels veïns per una situació que creu insostenible.

"Els últims mesos hi ha hagut una sèrie de robatoris d'una manera exagerada", ha assegurat Vilà, que ha parlat de "sis i set robatoris diaris, de bicicletes, estirades de bosses, trencaments de vidres...". Segons aquest veí, "ningú està fent res".

L'Ajuntament reconeix que la tipologia de delictes ha canviat els últims mesos, amb robatoris amb violència i intimidació, i assegura que hi està treballant. Precisament, els pressupostos que s'havien de debatre inclouen la contractació de tres nous agents de la Policia Local i la instal·lació de més càmeres de vigilància a diversos punts del municipi.

Des del grup de CiU, a l'oposició, han dit que entenen el malestar dels veïns, però qüestionen que la interrupció del ple hagi estat el millor mètode.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut