Barcelona

Corbacho creu que les mobilitzacions contra la jubilació als 67 anys no seran un impediment per dialogar i arribar a un acord

L'endemà que milers de persones sortissin al carrer contra l'endarreriment de l'edat de jubilació fins als 67 anys, s'hi ha pronunciat el ministre Celestino Corbacho. Pel titular de Treball, la mobilització d'aquest dimarts no serà un impediment per dialogar i arribar a un acord. Als passadissos del Congrés, Corbacho ha manifestat que la mobilització va ser "totalment normal" i "cívica" i que va servir perquè els assistents "expressessin al carrer el seu desacord amb la mesura del govern".

Actualitzat
El ministre ha reiterat "el màxim respecte a la posició dels sindicats i el que s'expressi al carrer", però amb "la convicció i profunda confiança que això no impedirà el diàleg que permeti arribar un acord sobre aquesta matèria". Així s'ha expressat el ministre de Treball des dels passadissos del Congrés, just l'endemà que els sindicats UGT i Comissions Obreres es manifestessin a les quatre capitals catalanes i a Tortosa per protestar per les propostes del govern espanyol de modificar el sistema de pensions. També hi ha haver marxes a València i Madrid, entre altres ciutats, sota el lema "En defensa de les pensions, no a la jubilació als 67 anys".

Els sindicats rebutgen la intenció de l'executiu socialista d'endarrerir la jubilació dels 65 als 67 anys, proposta que denuncien per "unilateral i inoportuna", en unes marxes en què també van participar afiliats de la USOC, ciutadans particulars i membres de l'Associació de Comerciants de Catalunya, el Sindicat del Taxi o Unió de Pagesos. 

Les reivindicacions


El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, creu que "la defensa de les pensions no passa per introduir retallades de drets, com voler allargar l'edat de jubilació, sinó per garantir l'ocupació de qualitat, amb ingressos suficients perquè el sistema de pensions tingui viabilitat". Gallego afegeix que el sistema "avui és sòlid, té superàvit, i el que tenim és un problema d'atur, i d'això és del que s'ha d'ocupar el govern". També subratlla que qualsevol reforma de les pensions "no pot ser fruit de la imposició com ha passat fins ara" i s'ha declarat obert a negociar amb la condició que es retirin "aquestes mesures regressives".

El seu homòleg de la UGT, Josep Maria Álvarez, assegura que les manifestacions són "l'antídot perquè govern i oposició sàpiguen que els treballadors d'aquest país no estem disposats a perdre drets ni a canviar drets per res". I afegeix que "els contractes temporals o amb indemnització de 20 dies no creen ocupació, ni la retallada de pensions ajuda a millorar la situació econòmica".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut