Jocs Olímpics

Bode Miller s'imposa a la supercombinada i guanya el primer or olímpic de la seva carrera

L'esquiador Bode Miller ha complert un somni que portava 12 anys perseguint: penjar-se un or olímpic. El nord-americà ha estat el vencedor en la supercombinada masculina, en la qual Ferran Tera no ha pogut acabar la segona mànega. Miller, que ja havia guanyat una plata i un bronze a Vancouver, aconsegueix el primer or de la seva carrera. Qui també ha pujat al podi ha estat el biatleta nord-català Martin Fourcade, que s'ha endut la medalla de plata a la prova dels 15 quilòmetres amb sortida en massa. Fourcade és de la Llaguna, a la comarca del Capcir, i competeix sota la bandera de França. Amb 21 anys ha aconseguit quedar segon en la seva primera experiència olímpica, només per darrere del rus Evgeni Ustiugov.

Actualitzat
Bode Miller s'ha reinventat en aquests Jocs de Vancouver. Fa quatre anys, a Torí, era el gran favorit, però en va marxar amb les mans buides i va ser el gran protagonista de la "dolce vita" de Sestriere. L'any passat no va acabar la temporada i va estar a punt de retirar-se.

Després d'un parèntesi d'uns quatre mesos va decidir preparar els Jocs de Vancouver. En aquesta ocasió no ha fallat. S'ha penjat tres medalles; l'última, la d'or en la combinada, l'únic metall que li faltava en el seu brillant palmarès. Abans havia aconseguit la de plata en supergegant i la de bronze en descens. I encara té opcions, si no celebra en excés la medalla d'or, en les modalitats de gegant i eslàlom.

Després de la retirada de Hermann Maier, és l'últim gran esquiador mediàtic del circuit. Però en aquesta jornada, l'espectacle i l'emoció l'ha posat l'esquicròs, que ha debutat com a disciplina olímpica. El suís Michael Schmid s'ha convertit en el primer campió olímpic i ha donat la cinquena medalla d'or a Suïssa, que en aquests jocs s'ha refermat com a potència alpina. La Catalunya Nord també ha pescat medalla. El biatleta de la Llaguna, Martin Fourcade, s'ha penjat la medalla de plata en els 15 quilòmetres sortida en massa i ha donat el vuitè metall a França.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut