Mauritània

Detingut un presumpte autor del segrest de tres cooperants catalans a Mauritània

El màxim responsable del segrest de tres cooperants catalans a Mauritània hauria estat detingut a prop de la frontera amb Algèria, en territori maurità. L'home, conegut amb el sobrenom d'"Omar Saharaui", ha dirigit fins ara l'operatiu del segrest i, segons ha pogut saber TV3, va ser detingut fa tres dies per la policia mauritana. Els tres cooperants catalans, Alícia Gámez, Albert Vilalta i Roque Pascual, van ser segrestats el 29 de novembre.

Actualitzat
Segons ha pogut saber TV3, la detenció va tenir lloc fa tres dies i els serveis secrets mauritans creuen que es tracta del "principal responsable" del segrest d'Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez. El detingut és conegut amb el sobrenom d'"Omar Saharaui". L'exèrcit maurità el va detenir a la frontera entre Mauritània i Algèria, per on se suposa que els segrestadors haurien traslladat els tres cooperants catalans fins al nord de Mali.

El segrest va tenir lloc el 29 de novembre passat i aquest cap de setmana fonts del govern de Mali han confirmat que s'havia arribat a la fase final de la negociació per al seu alliberament.

Avui també el govern de Mali ha alliberat els quatre presoners vinculats a Al-Qaeda que havien posat com a condició per deixar en llibertat el francès Pierre Camatte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut