Barcelona

El cap dels GRAF demana un canvi legal per poder abandonar un foc en cas de perill

Dia clau per a la comissió d'investigacio que ha de permetre aclarir una mica més el que va passar en l'incendi d'Horta de Sant Joan del 21 de juliol passat. Un dels compareixents més esperats és el cap de totes les unitats GRAF, el Grup d'Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat, Marc Castellnou, que ha explicat la seva versió dels fets i ha demanat una modificació legal per poder abandonar un incendi que, per les seves dimensions, suposi perill per a les seves vides.

Actualitzat
Marc Castellnou, cap del GRAF, ha assegurat, en una exposició molt aclaridora, que no podien abandonar la tasca d'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan perquè la llei no els ho permet.

Castellnou ha afirmat que "tot el que es va cremar no val absolutament l'esforç que vam fer", i ha afegit que "aquella zona es va cremar als vuitanta, es va cremar als seixanta, es va cremar als cinquanta i es va cremar a la Guerra Civil, i sempre hi torna a haver bosc, i el bosc és allà, però el Pau, el Jordi, el David, el Jaume i el Ramon a mi no me'ls tornarà ningú".

El cap del GRAF ha reconegut que la millor ordre que s'hauria pogut donar el dia 21 de juliol és abandonar la zona de l'incendi fins que les condicions meteorològiques fossin favorables.

Nova polèmica per la presència de Lanau

D'altra banda, el Partit Popular ha tornat a criticar la presència com a públic de la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Generalitat, Olga Lanau, a la comissió. Segons els populars, la seva presència pot condicionar la declaració dels compareixents. Però el president de la comissió ha explicat que Lanau també està cridada a donar explicacions i, per tant, pot assistir a la comissió sempre que ho vulgui.

En les primeres dues sessions de compareixences de la setmana passada hi van intervenir responsables del cos d'Agents Rurals, veïns d'Horta i el cap d'emergències de la regió de les Terres de l'Ebre dels Bombers, Fèlix González.

La sessió d'avui la pots seguir en directe a partir de les deu pel 3cat24 i pel 3/24.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut