Barakaldo

Els reis i l'himne espanyol, rebuts amb xiulets i crits de "fora, fora" en la final de la Copa del Rei de basquet

Abans de començar el partit que enfrontava el Regal FC Barcelona i el Reial Madrid en la final de la Copa del Rei de bàsquet, els reis d'Espanya, Joan Carles i Sofia, han estat rebuts amb crits i xiulets al pavelló BEC de Barakaldo, al Biskaia Arena. Quan han arribat a la llotja, ha començat una breu interpretació de l'himne espanyol i la resposta de gran part del públic ha estat una insistent escridassada. No obstant això, un sector del públic sí que ha rebut els reis amb aplaudiments.

Actualitzat
Els reis, però, han evitat respondre a la reacció del públic i han continuat saludant i mantenint el protocol establert durant tot l'acte.

La polèmica es repeteix

No és la primera vegada que els reis són escridassats i xiulats durant una celebració esportiva. A la final de la Copa del Rei de futbol, disputada a València el mes de maig del 2009, els monarques van tornar a ser els protagonistes de les crítiques del públic.

El F. C. Barcelona s'enfrontava amb l'Athletic Club de Bilbao en una final que molts ja esperaven que no fos fàcil. Pocs minuts abans que comencés el partit, i coincidint amb l'entrada dels reis a l'estadi de Mestalla, va sonar l'himne espanyol, i la polèmica va saltar al terreny de joc.

La gran majoria del públic va començar a cridar amb força i l'himne gairebé no es va poder sentir. Aquests fets fins i tot van traspassar les fronteres del mateix partit i van provocar crítiques contra Televisió Espanyola. La cadena pública no va emetre aquest moment i va connectar amb el camp de San Mamés, a Bilbao, un fet insòlit difícil d'explicar. 

Molts van veure darrere d'aquest fet un intent per part de la cadena d'ocultar els xiulets i l'escridassada als monarques, però TVE ho va negar rotundament i va assegurar que es tractava només d'"un error humà". 

La polèmica creada al voltant d'aquest fet va ser tan gran que fins i tot els principals partits polítics de l'Estat van debatre sobre el tema.

 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut