Tarragona

Ecologistes en Acció accepta l'energia eòlica a les Terres de l'Ebre a canvi d'evitar el cementiri nuclear

Energia Eòlica sí, però amb condicions. L'associació Ecologistes en Acció de Catalunya estaria disposada a donar suport a la instal·lació de molins de vent a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre sempre que s'assegurés al 100% que no es construirà el magatzem de residus nuclears a la zona. En aquest sentit, els ecologistes asseguren que són conscients de l'impacte visual que comportaria la implantació del mapa eòlic en aquestes comarques, però valoren que els efectes negatius dels molins de vent serien molt inferiors als que suposaria la instal·lació del cementiri de residus radioactius.

Actualitzat
En un comunicat presentat aquest diumenge, el grup ecologista explica que estaria disposat a acceptar el mapa eòlic presentat pel govern català per fer front a "les reiterades queixes d'organitzacions veïnals per la desesperació de la situació laboral en aquestes comarques i la manca d'inversions per part de les empreses i l'administració" a canvi que s'evités la possible instal·lació d'un cementiri nuclear a la zona.

D'aquesta manera, Ecologistes en Acció espera que l'energia eòlica porti més de 700 llocs de treball a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre fins al 2015, tot i que espera que aquesta capacitat es pugui arribar a duplicar en els anys posteriors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut