París

França i Mali, pendents de l'alliberament del ciutadà francès segrestat per Al-Qaeda

Expectació a França i Mali per l'alliberament d'un ostatge d'Al-Qaeda. El país africà confia que en les pròximes hores pugui ser alliberat el ciutadà francès capturat per la xarxa terrorista el novembre passat. De fet, avui expira el termini que havien fixat els terroristes per executar el ciutadà francès. El cas ha fet un gir radical després de l'alliberament dels quatre islamistes que Al-Qaeda al Magreb Islàmic exigia com a moneda de canvi per deixar anar Pierre Camatte. Tots quatre van ser jutjats amb total discreció i condemnats a només nou mesos de presó. Com que ja han complert la pena, poden sortir lliures immediatament.

Actualitzat
Mali -pressionada pel govern francès- se les ha enginyat per donar a Al-Qaeda el que volia. El govern africà ha cedit davant dels terroristes i ara espera a canvi l'alliberament del ciutadà francès.

La branca d'Al-Qaeda al Magreb manté segrestats els quatre cooperants catalans capturats a Mauritània, tot i que les reivindicacions i el cas són independents del de Pierre Camatte.
Anar al contingut