Madrid

El govern espanyol convoca els partits a una reunió el dia 25 per buscar un pacte econòmic

El govern espanyol ha convocat els partits polítics a una reunió dijous que ve, 25 de febrer, per començar a buscar acords per a un pacte contra la crisi. Els tres ministres designats per José Luis Rodríguez Zapatero hauran de tenir preparat per dimecres un document de propostes per obrir el diàleg. Ho ha explicat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que integra la comissió ministerial juntament amb els titulars d'Indústria, Miguel Sebastián, i Foment, José Blanco. A banda de la reunió multilateral de dijous, n'hi haurà d'altres de bilaterals. Salgado ha confirmat que el president espanyol els ha donat instruccions perquè s'arribi a un pacte "en un termini màxim de dos mesos".

Actualitzat
Salgado ha estat l'encarregada de contactar telefònicament amb els líders polítics per convidar-los a la trobada. Entre els contactats, el president del PP, Mariano Rajoy, que ha afirmat que hi assistirà tot i que considera que la trobada serà una "pèrdua de temps".

La vicepresidenta econòmica ha assegurat que el govern anirà a la reunió "obert a qualsevol proposta, sense condicions prèvies". De fet, espera tenir a punt un document de propostes el dia 24 per enviar-lo als partits.

Zapatero va anunciar la creació d'aquesta comissió
per negociar amb els altres grups polítics un acord econòmic que hauria de tancar-se en un termini de dos mesos i que hauria d'encarar quatre punts: competitivitat, creació de llocs de treball, política industrial i reducció del dèficit públic i reforma del sistema financer.

Mentrestant, el PSOE continua la ronda de contactes amb els grups parlamentaris. El seu portaveu al Congrés, José Antonio Alonso, s'ha reunit amb ERC i Iniciativa. El polític d'Esquerra Joan Ridao li ha demanat que la negociació sigui real i que no serveixi per tenir-los entretinguts. Per Joan Herrera, hi ha una línia vermella que no es pot travessar, que és tocar l'edat de jubilació. També a Madrid, el líder de CiU, Artur Mas, ha lamentat que sigui impossible un gran pacte i que quedi limitat a acords puntuals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut