Barcelona

El dibuixant xilè Fernando Krahn ha mort als 75 anys a Barcelona

L'artista i dibuixant Fernando Krahn ha mort aquest dimecres a Barcelona d'una isquèmia intestinal. Tenia 75 anys. Krahn havia abandonat el seu país natal, Xile, després del cop d'estat de l'11 de setembre de 1973 i s'havia instal·lat a Sitges. Col·laborava des de 1984 amb "La Vanguardia" i publicava cada diumenge al seu "Magazín". Des de fa més d'un any, presentava cada dimecres en la versió digital del diari barceloní la seva secció animada "Krahnology".

Actualitzat
La seva filla, Fernanda Krahn, ha explicat que "últimament estava molt content amb l'animació dels seus dibuixos", i ha revelat que el dibuixant xilè ha estat treballant "fins a l'últim moment".

Fernando Krahn es va iniciar professionalment com a dibuixant el 1961 a Nova York i va publicar la seva feina en revistes com "The New Yorker", "Esquire", "The Atlantic Monthly" i "The Reporter". Després de guanyar una beca d'animació de la Fundació Guggenheim, el 1976 va estrenar la seva primera pel·lícula de dibuixos animats, "El crim perfecte", que va obtenir una menció especial en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

Com a autor i il·lustrador de llibres infantils, compta amb més d'una trentena de títols publicats als EUA i trenta a Espanya, molts llibres de la seva dona, l'escriptora xilena María de la Luz Uribe, morta el 1994.

A més del seu treball a "La Vanguardia", també havia col·laborat amb "El País", l'"International Herald Tribunye", "Die Zeit" i "La Repubblica". Fa uns dies havia vist publicat el seu últim llibre, "Bichografías", un mostrari de 50 bestioles, dibuixades i creades per Krahn, que en breus textos autobiogràfics es presenten com a tendres insectes, aràcnids solitaris, larves amb ànsies de llibertat i fins i tot formigues extraterrestres.

En els últims temps s'havia bolcat a la "Krahnfactory", una miniempresa en què desenvolupava diversos dels seus projectes d'animació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut