Palma

Les Balears ja poden veure tots els canals de Televisió de Catalunya

Les illes Balears ja poden rebre tots els canals de Televisió de Catalunya, segons el conveni firmat fa unes setmanes entre els dos governs. Així doncs, a banda del TV3CAT, que ja es pot sintonitzar des de fa gairebé un any, els espectadors de les Balears ja poden veure el 33, el Canal Super3, el Canal 300 i el 3/24, sempre a través de la televisió digital terrestre. Això forma part d'un acord polític entre el govern català i el balear per caminar junts en matèria lingüística i cultural.

Actualitzat
El govern de les illes ha autoritzat la posada marxa del segon múltiplex destinat íntegrament a tots els canals de Televisió de Catalunya. Així des d'ara, a banda del TV3CAT, ja s'hi poden veure el 33, el Canal Super3, el Canal 300 i el 3/24. Això és possible gràcies a l'acord de reciprocitat de les emissions entre TV3 i IB3 firmat fa un any, i que ara s'amplia a la resta de canals de Televisió de Catalunya.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha remarcat la importància que tindrà a partir d'ara l'acord polític entre les dues institucions. "Això és un primer pas", ha manifestat el conseller, que ha afegit: "De moment, el que fem és intercanviar programacions de les Balears a Catalunya, i TV3 a les Balears" però "tenim voluntat de caminar més endavant junts".

A l'acte d'encesa dels canals també hi ha assistit el conseller de la Presidència de les Balears, Albert Moragues, i el president d'Òmnium Cultural del País Valencià, Eliseu Climent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut