Barcelona

Maragall: "Tinc la sensació d'haver desvetllat el debat que realment interessa al país"

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat que la polèmica generada els últims dies arran de les seves opinions ha servit per obrir un debat necessari de país per millorar la qualitat democràtica i política. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, Maragall ha explicat que es va equivocar a l'hora de valorar l'abast que tindrien les seves paraules i que assumeix la responsabilitat del que va dir, però que va posar el seu càrrec a disposició del president del govern perquè "s'havia produït una situació d'incomoditat i un registre de danys en el govern" que així ho aconsellaven.

Actualitzat
Ernest Maragall ha parlat a "El matí de Catalunya Ràdio" sobre la polèmica generada per les seves paraules sobre el tripartit en una conferència i els posteriors aclariments en un article de premsa no menys polèmic. El conseller ha admès que no va calcular bé l'efecte que podien generar les seves opinions, però ha afegit que la seva voluntat era ressaltar la distància que hi ha entre l'obra de govern i la percepció que en tenen els ciutadans de Catalunya.

Segons Maragall, "el soroll ha tapat la música" i "moltes vegades no s'ha pogut sentir l'orquestra ni els solos", en referència a la feina feta pel conjunt del govern i els consellers en particular. I afegeix que "això era un punt de partida per desplegar una cosa que va més enllà: parlar del país, dels problemes que hem d'afrontar i dels ciutadans.

El titular d'Educació ha negat haver criticar el tripartit. "He constatat unes dificultats", ha aclarit, i ha assegurat sentir-se orgullós de la feina que s'ha fet i de la que es farà al si de l'executiu.

Grup propi del PSC

Una de les qüestions sobre les quals el conseller Maragall ha insistit més és la necessitat que el PSC tingui grup propi al Congrés. Ho ha exemplificat assegurant que en el debat monogràfic del Congrés d'aquest dimecres ell no va poder sentir "el meu representant", en referència al diputat del PSC Dani Fernández, "que és el que volia veure". "Per què no hi pot ser?", s'ha preguntat el titular d'Educació.

Tot i això, Maragall ha negat que hi hagi un debat al PSC entre un sector catalanista i un que no ho és, sinó que "hi ha un conjunt de posicions que tenen a veure amb les relacions amb Espanya, però també amb moltes altres qüestions". És per això que considera que "l'important en aquests moments és definir el projecte".

Maragall ha assegurat que no és contrari a cap nova aliança de les esquerres catalanes i, pel que fa a la possibilitat de tornar a formar part d'un govern de Montilla, s'ha limitat a dir que "jo ja sóc grandet", i ha afegit: "Aquesta és la qüestió que menys em preocupa".
Anar al contingut