Madrid

Lidl desmenteix haver comercialitzat a Espanya formatges contaminats

La cadena de supermercats Lidl ha confirmat que no ha posat a la venda als seus supermercats espanyols cap de les dues varietats de formatges del fabricant austríac Prolactal, presumptament contaminats amb bacteris de listeriosi. Així ho han assegurat fonts de Lidl Espanya, que han reiterat que les dues varietats de formatge Reinhardshof - Harzer Käse i Rainhardshof - Bauernhandkäse mit Edelschimmel del fabricant austríac Prolactal, només es van comercialitzar als establiments d'Alemanya, la República Txeca i Eslovàquia. A més, han subratllat que aquests dos tipus de formatges van ser retirats de les prestatgeries d'aquests països el 23 de gener.

Actualitzat
La pàgina web del grup distribuïdor a Alemanya ha publicat un advertiment contra el consum d'aquestes dues varietats de formatges, que podrien estar contaminats amb el bacteri de la listeriosi, segons les anàlisis realitzades per l'Institut Robert Koch. L'advertiment ha tingut lloc després que dimarts es va saber que a Àustria i Alemanya almenys sis persones havien mort de listeriosi.

Al seu web, Lidl recorda que ja va advertir públicament del perill que pot suposar el consum dels dos formatges quan va ordenar retirar-lo de les prestatgeries al gener, i que els productes afectats ja han superat la data normal de caducitat.
Anar al contingut