Barcelona

Avui circularan els primers trens de Rodalies amb la nova imatge corporativa

Aquest dijous es posaran en servei els primers trens de Rodalies que duran la nova imatge corporativa després del traspàs del servei a la Generalitat. La "R" la lluiran dos combois nous per la línia 1 de Molins de Rei a Maçanet-Massanes. Per estalviar diners, els logotips només s'aniran introduint en els trens nous o a les estacions que es renovin, com passarà les pròximes setmanes a Montcada i Reixac. Fins a finals d'any es preveu que s'incorporaran dos trens nous cada mes a la xarxa. L'òrgan de coordinació Generalitat-Renfe ha acordat l'entrada en funcionament de nous trens en franges horàries molt concretes.

Actualitzat
A partir del primer cap de setmana de març, s'avançarà a les cinc del matí la sortida del primer tren de l'estació de França cap a l'aeroport del Prat. Els caps de setmana i festius, a la línia de Vilafranca s'incrementarà una freqüència de pas per hora i sentit. D'aquesta manera, els viatgers d'aquest trajecte tindran dos trens per hora en la connexió Martorell-Barcelona-Terrassa.

La tercera novetat és que alguns trens que a última hora de la nit anaven cap a cotxera sense passatge ara portaran viatgers. En concret, hi haurà un nou tren diari a la línia 2 sud amb sortida de Vilanova a les 9 i les 10 del vespre. De dilluns a divendres es perllongarà el recorregut de dos trens de la línia 4 al tram Barcelona-Montcada Bifurcació. Aquests trens sortiran de l'estació de Sants a les onze i a dos quarts de dotze de la nit. Finalment, els dies laborables s'ampliarà el recorregut d'un tren al tram Vilafranca-Sant Vicenç de Calders. Aquest comboi sortirà a un quart d'una de la matinada de Vilafranca.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha assegurat que aquests canvis són només un primer pas. Nadal ha fet aquestes afirmacions durant la presentació dels dos primers trens amb la nova imatge corporativa de Rodalies. Els combois porten la "R" de Rodalies sobre fons taronja. Als laterals també s'hi pot llegir Rodalies de Catalunya. Aquests trens començaran a circular a partir d'aquest dijous a la línia 1, que uneix Molins de Rei amb Maçanet.

Anar al contingut