Madrid

Duran demana a Zapatero que pensi més en les generacions futures que en les eleccions

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat fins a cert punt conciliador amb el govern espanyol i ha reiterat que cal un pacte d'Estat. Duran ha demanat al president espanyol que governi per sobre de la pau social, ja que considera que "el discurs que ningú perdrà drets socials" reflecteix que "qui no guarda quan té no menja quan vol", i li ha recomanat que miri més enllà de les properes eleccions per garantir el benestar de les futures generacions.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida considera que amb el seu discurs al ple monogràfic sobre la crisi econòmica el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "ha obert una nova perspectiva" i ha assegurat alegrar-se'n, tot i que acte seguit li ha demanat que passi de les paraules als fets. Per Duran, els "brots verds" arribaran si el govern espanyol fa els deures, que són molts.

En aquest sentit, el portaveu de la federació nacionalista ha apostat per posar les coses fàcils a les petites empreses i no apujar l'IVA. Duran ha ofert "el màxim suport" als agents socials, però també ha recomanat a Zapatero que si no arriba a un acord "actuï i governi", ja que considera indispensable la reforma laboral.

Duran ha acusat el govern espanyol de "falta de diligència" en l'aplicació del FROB, el Fons de Reestructuració Bancària, i ha ofert suport a l'executiu en l'aplicació del pla d'austeritat sempre que sigui creïble i plantegi "programes específics de simplificació de l'administració pública".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut