Madrid

El consum a les llars va tornar a créixer en el quart trimestre després de dos anys

Després de dos anys a la baixa, el consum de les famílies ha tornat a créixer. La despesa a les llars ha augmentat un 0,3% en el quart trimestre de l'any respecte a la dada del trimestre anterior. La millora del consum i la inversió han moderat la caiguda del PIB. L'Institut d'Estadística ha confirmat que en el quart trimestre l'economia espanyola encara va caure un 0,1% i, en el conjunt de l'any, un 3,6%. La despesa a les llars no creixia des del quart trimestre del 2007, segons les dades de l'INE, que mostren una millora generalitzada en tots els components del PIB.

Actualitzat
L'INE també ha informat que segons els seus registres es pot observar que el PIB ha anat marcant unes caigudes menys acusades, juntament amb altres creixements com el de la inversió en béns d'equipaments, que va millorar el 3,1%.

En qualsevol cas, el retrocés interanual de l'economia va ser del 3,1%, 9 dècimes per sota del registre en el tercer trimestre, per una contribució menys negativa de la demanda nacional, que va passar a ser de 5,3 punts, davant dels 2,2 punts d'aportació positiva del sector exterior.

L'Institut d'Estadística també ha confirmat que el retrocés del conjunt de l'any va ser del 3,6%, el més alt en quatre dècades.
Anar al contingut